corn is freedom: no rules

bij Marinus geweest (lezing martin schouten). hij komt af en en toe in mn teksten terug,
soms plaats ik een bloemetje bij zijn graf, in Leipzig. Hoe een individu kan inspireren en een daad vergaande gevolgen kan hebben; goede en slechte. En hoe een daad je ontnomen kan worden. Hannah Arendt is door de rijksdagbrand geïnspireerd tot politiek denken. Ik ben nog steeds van plan om het toonzetten van zijn laatste (en enige gedicht) af te maken (bariton, piano en basclarinet). Jammer dat de discussie niet meer naar het heden werd getrokken. Ik heb mn best gedaan. Vrijplaats Leiden bedankt voor het organiseren van dit. Mooi.

dan de volgende dag, Stedelijk Museum, Catherine Christer Hennix. hoe kunst en muziek ook heel totaal niet menselijk en niet individueel kunnen zijn: natuur(kundig) geweld. redeloze natuurwetten aangestuurd door mensen ( als representanten van de menselijke soort) geen betekenis , geen expressie. frequenties en interferenties die ritme en golven opleveren. trilling van lucht in just intonation. dat hou je alleen vol als je actief luistert. de mensen die kwamen voor een meditatieve klankmassage braken gedurende het concert en gaven op. wij bleven. het was niet mooi.maar dat hoefde ook niet. het was natuur. wel inspirerend. (en de contrabassisten waren wel heel mooi om te zien spelen) we gaan gewoon door. (kies wel voor bedoeling en betekenis.) en nemen alles mee.

even stedelijk ingelopen. heeeeeel veel kunst bij en doorelkaar in de basement. Ook een score van cage. malevic. Teveel. Naar Buiten! Onderbroeken kopen. Art art art. zeeman textiel art..
terug naar muziek. geluisterd naar nieuwe plaat van here243. goed om rick te zien en te horen. nu werken aan stuk met reinier. van de week verder met nieuwe plankruutnoone opnames met bas en chris. eind van de week weer kiraly. hoop op ivica als een van de uitvoerenden ooit. Playing mais/corn: no rules. pfoeh! vroeg iemand bij van der lubbe: how did he do it, travelling and all, and where did he get the money? hé, schoenen aan, eerste stap zetten. respect.