mislzig.rec

ik blaas mn label nieuw leven in!

nu uit!!!! kijk en luister:https://mislzigrec.bandcamp.com/album/rubakov-trio-belasova https://mislzigrec.bandcamp.com/album/rubakov-trio-belasova

This image has an empty alt attribute; its file name is rubakovrough-and-dolphy2.jpg

met als eerste nieuwe uitgaven: Voronoi Collective Trio – Tisa Na Tisu; https://mislzigrec.bandcamp.com/album/voronoi-collective-trio-tnt https://mislzigrec.bandcamp.com/album/voronoi-collective-trio-tnt

cd in handmade sleeves en PKSOLO van Plan Kruutntoone’s Bas en Hansko; vinyl.

http://mislzigrec.bandcamp.com

Coming up: Tussen het Vee en de Hemel; c.d en boekje, Rubakov Trio; the artefacts, Kemenymadar; de tape en Ardi Bones’ travelling suitcase; de tape, Marko Brecelj live at paradiso….

de Mislukte Zigeuner is het label waarop componist Hans Visser klankdocumenten en muziek van Plan Kruutntoone uitbracht. Bijvoorbeeld de CD ‘Een Mooi Pak/From All My Secret Pockets‘ (De Mislukte Zigeuner B.V. / Clear Spot).

Maar ook de productie ‘De Goede Buurman‘; een hoorspel over de Tsjechische buurman, die een instrument had ontwikkeld om de wereld te verbeteren en waarvoor ik de muziek zou moeten schrijven. (hoorspel voor Worm/Café Sonore) (met dank aan Lucas Simonis)

In 2009 woonde Hans Visser drie weken in de P.A.I.R. – portable artist in residence –, in twee containers, in het bos naast ‘kamp westerbork’, met het dagboek van Philip Mechanicus, een bijl en een zelfgemaakte drukpers. (en muziekpapier) (met dank aan Henry J Alles)

In (o.a.) 2012 werkte hij, even wonend in zijn bus, een tijd met zestig Polen in de Polder, appels plukkend, opnemend en studerend, om geld te verdienen, om Pools te leren, om te kijken hoe contemporaine europese arbeidsmigratie er van dichtbij uitziet en voelt, ook als het regent, en waarom de Polder is zoals ie is geworden. Ook door mijn opa. Dat leverde behalve het geld voor zn studie aan het conservatorium ook mooie opnames op en “Mazurka 2012: een stuk voor piano en tape, geïnspireerd door (John) Cage“. En teksten, en lekker eten. En een pools liedje over albatrossen. en een auto vol brandhout. en liefde. (met dank aan Bregina en fruitteler Kutschruiter)

Als De Mislukte Zigeuner maakt hij verder klankdocs,´kleine contemporaine geschiedenis in geluid´, waarbij in de troep soms zomaar waarheid verborgen zit! In sommige projecten komen die dingen bij elkaar: (Op de Plan Kruutntoone cd Gelijktijdigwiel staan veel geluiden uit de radio-uitzendingen die ik toen maakte in en over Joegoslavie. En veel materiaal op Als alles er af is komt uit de Noord-Oostpolder….). (met dank aan bas en rick en stef en chris en bewondering voor Marinus van der Lubbe)

Ook als de de Mislukte Zigeuner: stukjes literatuur ( Saramago, Zostjsenko,….) als ‘postzegels; kleine stukjes dierbare tekst op muziek en geluiden, met minimale middelen opgenomen en eenmalig ‘destructief’ ge-edit en gemixt. (2015) (met dank aan saskia, balthazar en blimunda)

De Mislukte Zigeuner begon (als label) in de tijd van Yoors/een mooi pak, met Plan Kruutntoone. Ik noemde mezelf mislukte zigeuner omdat ik moeite had om in het heden te leven, altijd veel spullen mee nam, minder reisde dan ik gehoopt had, meer boosheid voelde dan autonomie. In tegenstelling tot Pulika.
Ik laat de dingen die ik toen maakte graag onder die naam staan, Trots. Maar werk vanaf 2016 gewoon onder mn eigen naam. (met heel grote erkentelijkheid voor Jan Yoors en zijn zoon Kore)