gitaar

Bij gitaarlessen leer je een goede houding, voor je handen en hoe je zit. Dat is heel belangrijk. Je leert vanaf het begin ook noten lezen en vinden op de gitaar. Maar vooral hoe je lekker speelt, hoe je accoorden kunt maken (zelf), hoe je goed aanslaat voor pop of rock. En waarom het een-na-laatste accoord van een Bachliedje dat we leren, zo mooi is.


Ik werk met akoestische gitaar en electrische. Ik heb altijd allebei bij me. Ik ga ervan uit dat jij eerst een akoestische meeneemt en kan je helpen bij de aanschaf daarvan als je wilt.. (dat geldt ook voor het kopen van een goede (tweedehands)electrische gitaar). We werken met mijn eigen methode, toegespits op wat wij willen, aangevuld met twee bestaande goede boeken met liedjes en foto’s. We schrijven alles in je schrift, maken foto’s en geluidsopnames. Je krijgt een eigen pagina om op in te loggen op mijn lessenwebsite.

De muziek die ik aanbied is divers: we doen eerst natuurlijk eenvoudige dingen, maar schrijven ook direct al zelf. Ik hou zelf van Bach en Purcell (oud) en Leo Brouwer (veel nieuwer), maar kom via Bach soms uit op de Red Hot Chili Peppers of Adele, of dingen waar jij mee komt. En via Leo Brouwer kom ik soms zomaar op Monteverdi of Stravinsky! Of Afrikaanse blues uit de sahara.

Allemaal goed!

Een les duurt drie kwartier. Aan het eind van het lesjaar is er een uitvoering.
Ik geef les in ten Boer (op o.b.s.de Huifkar), en in Groningen (thuis en op de Bisschop Bekker school in Paddepoel).

Mijn eigen opleiding bestaat uit zes jaar klassiek gitaarles van Wil Bekkers op de muziekschool in Workum; muziek in mijn examen op het vwo; het conservatorium van Zwolle (klassiek compositie) en heel veel ervaring in bands en als gastmuzikant.

<< terug naar overzicht lessen <<