drums!

Kom je op drumles dan speel je eerst op mijn Tama Swingstar! Je krijgt je eigen paar stokken. Later gaan we op zoek naar een goed eigen drumstel, als je dat nog niet hebt. Ik richt me vooral op een goede motoriek: dat je handen en je voeten doen wat je hersens en je hart willen, en wat je oren (en je medemuzikanten) willen horen.

Drummen lijkt ingewikkeld, maar het blijkt mee te vallen! Ik heb een heleboel manieren om dingen te oefenen en te leren. Je leert natuurlijk een lekkere vierkwarts (pop/rock), maar daar laten we het niet bij: zes achtste, vijf en zeven! en vreemde invullingen van maten, breaks (over de maat heen getild) dubbele bassdrums, de kunst van het weglaten, meters maken (conditie!), klankkleur en volume, en behalve dat je patronen leert herkennen en spelen: vooral ze goed strak en of swingend spelen! Ik speel vaak mee op gitaar, of samen op de drumkit.
We leren ook ritmes lezen en schrijven. en als je wilt ook verder noten lezen.
We luisteren ook naar andere muziek. en misschien kan ik je in contact brengen met anderen , die in een band met je willen spelen….

Mijn opleiding: Ik ben autodidact. Ik heb veel geleerd van de drummers van mijn bands. en op mijn werk.. Ik ben lang reparateur en trommelbouwer geweest bij de percussiespeciaalzaak in Groningen: Stiggelbout Slagwerk.

Als percussionist heb ik ook meegespeeld op de cd van anderen. Zelf heb ik een Ludwig-kit, die we gebruiken bij mijn band.
Ik geef drum en percussieles sinds 2008 en heb al met een aantal zeer goede leerlingen gewerkt waarvan sommigen ook verder gegaan zijn! (Dank Yoran, Asher, Thijs!!)


<< terug naar overzicht lessen <<